LoL RP yarışması başladı!
LoL bilginizi ölçemeye ve sonunda 400 RP kazanmaya ne dersiniz?

RP Yarışmasına katılmak için tıkla

Elementleri Serbest Bırakmak

Tasarım, sanat, ses ve oyuncularla Sihirdar Vadisi'ni geliştirmek.

4yıl
"

Bu yazımız, Vadi’yi nasıl altüst ettiğimizle ilgili olacak. Eğer yirmi dakikanız varsa size Vadi’nin nasıl bir tasarımcı kâbusu haline geldiğini anlatmak istiyoruz.

Şaka şaka… Yani kısmen.

Sezon Öncesi, genellikle yolunda gitmeyen şeyleri düzeltmek için büyük ve gerekli değişiklikler getirdiğimiz bir dönem. Fakat Sihirdar Vadisi Ekibi, 2019’a girerken oyunun epey iyi bir noktada olduğunu düşünüyordu. LoL’ün hızla yaklaşan 10. doğum gününü de hesaba kattıklarında akıllarından pek çok şey geçmeye başlamıştı: Ekip LoL’ün sonraki on yılını, oyuncuları tonlarca yeni şey öğrenmek zorunda bırakmadan muhteşem bir biçimde başlatabilir miydi?

Böylesine büyük bir değişiklik için büyük bir ekip gerekiyordu. Oyun tasarımcıları, sanatçılar, ses tasarımcıları, test oyuncuları ve… siz.

Neyse, bunlar sonraki konular. Şimdi en baştan başlayalım.

"







Yüreğimize indirerek yazıya başlıyor Riot Games. Yazıdan da anlaşılabileceği gibi oyun tasarımcıları bir şeyler deniyor. Yeni harita eklentileri, ilk kan mekaniği ve hatta Gezgin Baron!


İlk Kan Çalıları, Bebek Ejderler ve Gezen Bir Baron

 Görünen o ki 2020 sezonunda oyuncuları Sihirdar Vadisinde çok farklı yenilikler bekliyor. Riot Games in bahsettiği bu yenilikler İlk Kan Çalıları. Bu çalıların mekaniği ilk katletme sonrasında katletme konumunda yeni bir çalı çıkması. Fakat bu mekanikle ilgili bazı problemler var. Mesela kendi kulesinin altında katledilen bir oyuncu, daha sonra kendi kulesinin altında çıkan çalı da güvenli bir şekilde minyon biçebilir. Bu durum ne kadar güzel gibi görünse de rakip oyuncular için pek de iyi gibi durmuyor.

Erken denemelerden birinde kuleleri yıkarak duvarları yok edebiliyordunuz. Bir diğerindeyse inhibitör yıkıldığında üssü çalılar kaplıyordu. Bunlar ekibin bazı hedeflerine ulaşmasını sağladıysa da haritayı aşırı karmaşık hale getiriyor ve oyuncuların oyun üstündeki kontrolünü azaltıyordu. Ekibin kaçınmaya çalıştığı şeylerden biri de buydu.

Ayrıca ekip, LoL’deki mevcut canavarlarla savaşmanın yeni yollarını da keşfetmeye çalıştı.



 

 Denenen başka şeylerden birisi de minik bebek ejderler. Bir başka keşif çalışması da Baron güçlendirmesi, kesilen orman kamplarından size bir ordu oluşturuyor ve bu hayalet ordu takımınıza yardım ediyordu. Denemelerin bir diğeri ise Baron uzun süre kesilmezse çukurundan çıkıp sizi yer mekan fark etmeden düelloya davet ediyordu. 



Baş Oyun Tasarımcısı Mark “Riot Scruffy” Yetter,

 “Sorun şu ki LoL’de oyuncular dışındaki birimlerle savaşmak, sadece onları ezebildiğinizde iyi hissettiriyor,” diyor. “Oyunun temeli oyuncularla savaşmak. Dolayısıyla canavarların size yardım etmesi mantıklı değildi.

diyor.

 Eninde sonunda oyuncuların bu fikirleri fazla uçuk bulacakları ve bu yeniliklere ayak uydurmaları, tekrar öğrenmeleri zaman alıcaktı. Bunun olmasını istemezlerdi. Her düşüncenin sonunda değişimler ejderhaları göteriyordu. Değişmesi gereken birşeyler varmış gibi sanki. Bu bağlamda 4 farklı Sihirdar Vadisi fikri? Çılgınca. Ama oyuncular bunları çok sevicekti. Dimi?

 Riot Games 4 temel harita değişikliğine gitmeden önceki düşüncelerini bu yazıyla anlatıyor ve oyuncuların eğer 4 farklı Sihirdar Vadisi olmasaydı olabilecek diğer farklı etmenler hakkında bilgiler veriyor.
Yazımızın başında sizlere gelebilecek olan bazı yeniliklerden bahsediceğiz demiştik ilk başta bizde şaşırdık ama sonra neler olduğu anladık sizleride biraz farklı duygulara sokmak istedik. Kızdıysan bizi affet ve neşeni kaybetme. Sizleri seviyoruz :)
Bizde sizler için bu yazıyı düzenleyip açıkladık.
Bizleri takipte kalın.

Unutmadan şunuda söyleyelim. RP yarışmamız tüm hızı ile devam ediyor. Katılmak için neyi bekliyorsun :)